V Prešove zastrelili medvedicu, do mesta ju dohnal hlad

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Prešove ulovili medveďa
Poľovníci dnes o 7:35 zastrelili zatúlanú medvedicu v súkromných záhradách na Športovej ulici v Prešove pri mestskej hale. Ide o prvého medveďa uloveného na území Prešova. Medvedica mala asi sedem rokov a vážila okolo 100 kilogramov. V okolí Prešova sa potulovala asi od nedele. Prešov, 14. august 2014. Foto: SITA/Viktor Zamborský

PREŠOV 14. augusta (WEBNOVINY) – Poľovníci vo štvrtok o 7:35 zastrelili zatúlanú medvedicu v súkromných záhradách na Športovej ulici v Prešove pri mestskej hale.

Z úkrytu ju plašili od piatej hodiny ráno a šelma zahynula po tretej rane poľovníka Slavomíra Petranina z Poľovníckeho loveckého ochranárskeho spolku v Prešove. Išlo o prvého medveďa uloveného na území Prešova.

Obrazom: V Prešove zastrelili zatúlanú medvedicu

Medvedica skončí ako preparovaná pomôcka v neďalekej Strednej odbornej lesníckej škole na Kollárovej ulici. Pre agentúru SITA to povedal predseda regionálnej organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu v Prešove Karol Lacko, ktorý je vedúcim odboru školstva Prešovského samosprávneho kraja.

Lacko uviedol, že medvedica mala asi sedem rokov, bola však veľmi slabá, vážila okolo 100 kilogramov, z čoho sa dá usúdiť, že v jej prípade ju do mesta dohnal zlý zdravotný stav. V okolí Prešova sa potulovala asi od nedele, najprv ju zazreli pri záhradkárskej osade, v stredu ju natočil na video už neďaleko mestskej haly náhodný občan z auta.

Priestor celý deň monitorovali policajti. Dnes ju našli v tej istej časti mesta v záhradách rodinných domov, kde sa jej ponúkalo dostatok jedla z popadaného ovocia. Vzorky tela zobrali na analýzu DNA, ktorá ukáže, odkiaľ sa medvedica do Prešova dostala.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia