Most SNP z Petržalky uzavreli pre nakrúcanie detektívky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bratislava hrad dunaj
ilustračné foto Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 17. augusta (WEBNOVINY) – V nedeľu od 6:00 do 15:00 uzatvorili bratislavský Most SNP v smere z Petržalky do centra.

Vodiči nemohli použiť ani výjazd na most z Einsteinovej ulice. Dôvodom obmedzenia bolo nakrúcanie filmu na motívy knihy Červený kapitán od slovenského autora Dominika Dána. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová.

MHD bude jazdiť

Uzávierka sa netýkala mestskej hromadnej dopravy. Premávku vozidiel hromadnej dopravy koordinovali s nakrúcaním. Filmári v nedeľu nakrúcali aj na Uršulínskej ulici a na Primaciálnom námestí.

Bratislavský magistrát im povolil postavenie plošiny a pristavenie dobových automobilov či technických vozidiel. Rovnaké povolenie platí aj na Odborárskom námestí, kde v pondelok 18. augusta postavia agregát a osvetľovaciu techniku. Filmovanie bude pokračovať aj ďalšie dni.

Štáby sa presunú aj do centra

V sobotu 23. augusta zaberú filmové štáby časť chodníka, vozovky a iné priestranstvá na miestnych komunikáciách na Štúrovej a Jesenského ulici.

Detektívny film Červený kapitán nakrúcajú filmári od mája, náklady na produkciu odhadujú na takmer dva milióny eur. Okrem Bratislavy budú nakrúcať aj v Česku a Poľsku. Režisérom je Michal Kollár a vo filme si zahrajú napríklad Ladislav Chudík, Zuzana Kronerová, Oldřich Kaiser či Michal Suchánek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ladislav ChudíkZuzana Kronerová