Učitelia poukážu na stav školstva, opäť splavia Hron

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ima.sk

BRATISLAVA 17. augusta (WEBNOVINY) – Učitelia tretí rok po sebe splavia rieku Hron, aby upozornili na zlú situáciu v slovenskom školstve. Akciu pripravujú Nové školské odbory a nazvali ju Slovenské školstvo dolu vodou.

Podľa predsedu Nových školských odborov Ľudovíta Sebelédiho sa situácia od minulého roka, keď protestný splav naposledy organizovali, veľmi nezmenila. Vlani učitelia naše školstvo symbolicky pochovali, no ako hovorí Sebelédi, ešte mu dali šancu.

„Jediné pozitívne, čo sa udialo je, že bol odvolaný minister Čaplovič,“ hovorí šéf nových školských odborov. Podľa neho vyjadrenia nového šéfa rezortu školstva Petra Pellegriniho zatiaľ znejú dobre, zvedaví sú však na jeho konanie.

Učitelia sa budú plaviť po Hrone zo Žiaru nad Hronom do Revišťa a na druhý deň do Brehov. Vyštartujú v sobotu 23. augusta o 10:00.

Účastníci podujatia budú tiež diskutovať o problémoch a situácii v školstve. Ako dodáva Sebelédi, podujatie má symbolický charakter, aby upozornili aj laickú verejnosť na to, že slovenské školstvo ide stále dolu vodou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia