Video: Pápež vyzval celý Kórejský polostrov, aby sa zmieril

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na omšu s pápežom prišlo v Soule milión veriacich
Pápež František vo štvrtok pricestoval na historickú návštevu Južnej Kórey. Ide vôbec o prvú návštevu pápeža v oblasti východnej Ázie od roku 1999. Foto: SITA/AP

SOUL 18. augusta (WEBNOVINY) – Pápež František na záver svojej päťdňovej návštevy Južnej Kórey vyzval na zmierenie a mier na Kórejskom polostrove. Na záverečnej bohoslužbe v hlavnej katedrále v Soule sa zúčastnila aj prezidentka Pak Kun-hje.

Pozvanie dostali aj predstavitelia Severnej Kórey, účasť však odmietli z dôvodu začínajúceho sa americko-juhokórejského vojenského cvičenia. Na omši boli prítomní utečenci z KĽDR.

Obrazom: Na omšu s pápežom prišlo v Soule milión veriacich

„Táto omša je v prvom rade modlitbou za zmierenie celej kórejskej rodiny,“ povedal na úvod pápež. Vyzval na odpustenie a dialóg v záujme znovuzjednotenia.

Ešte pred začiatkom omše sa Svätý Otec stretol so ženami, ktoré na konci druhej svetovej vojny nútila japonská armáda k prostitúcii. Podľa odhadov bolo takýchto žien asi 150-tisíc až 200-tisíc a táto záležitosť je stále citlivým bodom vo vzťahoch medzi Južnou Kóreou a Japonskom.

Návšteva Františka v Južnej Kórei bola prvou svojho druhu od roku 1989, keď krajina privítala pápeža Jána Pavla II. Spomedzi Juhokórejčanov sa ku kresťanstvu hlási okolo 30 percent, väčšinu však tvoria evanjelici.

Video: Záverečná omša Pápeža, kde vyzýva k mieru

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pak Kun-HjePápež František