Polícia našla hľadaného Kubicu, vydával sa za policajta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia hľadá
Hľadaný 44-ročný Erik Kubica z Galanty, na ktorého Okresný súd v Galante vydal v júni tohto roka príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody pre prečin krádeže. Foto: SITA/KR PZ Trnava

BRATISLAVA 18. augusta (WEBNOVINY) – Polícia odvoláva pátranie po Igorovi Kubicovi, ktorý bol nezvestný od vlaňajšieho augusta. Muža sa podarilo vypátrať, informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Polícia pátrala po 44-ročnom Erikovi Kubicovi z Galanty. Okresný súd v Galante vydal na Kubicu v júni tohto roka príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody pre prečin krádeže. Odsedieť si má dva roky a osem mesiacov. Informovala o tom hovorkyňa trnavskej krajskej polície Martina Kredatusová.

Na Kubicu je vydaných ďalších šesť zatýkacích rozkazov pre prečiny krádeží a podvodov. „Erik Kubica, z minulosti známy ako fantóm klenotníctiev, keď z predajní kradol cenné šperky, sa v súčasnosti dopúšťa trestných činov podvodov a krádeží, ktoré pácha na starších osobách. Vydáva sa za príslušníka polície, prípadne zamestnanca SBS a oslovuje dôverčivých starších občanov s tým, že v obchodoch platili falošnými peniazmi. Žiada ich, aby mu ukázali ostatné bankovky v peňaženke, ktoré následne odoberie na fiktívne skúmanie ich pravosti. Po zmocnení sa peňazí z miesta ujde,“ informovala Kredatusová.

Po Kubicovi polícia pátrala už sedemkrát. Na jeho vypátranie bol v roku 2011 a 2012 nasadený aj špecializovaný pátrací útvar. Od júna 2012 mu plynul výkon trestu na 10 mesiacov, ktorý mu však skrátili amnestiou pri výročí Vzniku SR v roku 2013.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR