Mladík zrazil chodca a ušiel, o život prišiel aj cyklista

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bicykel
ilustračné foto Foto: SITA/Jozef Jakubčo

KOŠICE 21. augusta (WEBNOVINY) – Mladý vodič na Peugeote zrazil v utorok večer na Lúčnej ulici v Košiciach-Šaci 45-ročného muža a bez toho, aby mu pomohol, ušiel. Policajti ho vypátrali a skončil v cele. Nehoda sa stala okolo 20:45.

Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, muž údajne sedel na ceste, po zrážke zomrel na mieste.

Vodiča po nehode vypátrali

Vodiča policajti vypátrali na križovatke ulíc Jabloňová – Kaštieľna v Šaci. Dvadsaťtriročný Rastislav skončil v policajnej cele, alkohol mu nezistili, či bol pod vplyvom iných návykových látok bude predmetom znaleckého dokazovania, uviedla Mésarová.

Po pitve bude známe, či bol pod vplyvom alkoholu chodec. V prípade je začaté trestné stíhanie pre usmrtenie a neposkytnutie pomoci.

Ďalšia tragédia sa stala krátko pred 22:00 v obci Bežovce v Sobraneckom okrese. Päťdesiatdvaročný cyklista neďaleko kostola vbehol do priekopy, hlavou spadol na betónový príklop a zomrel na mieste. Aj v tomto prípade preverujú, či cyklista nebol pod vplyvom alkoholu.

Tragédia bez cudzieho zavinenia

V Košickom kraji ide o druhú tragickú nehodu cyklistu bez cudzieho zavinenia. Koncom mája 58-ročný cyklista spadol na bicykli do priekopy pri obci Lúčka v Rožňavskom okrese a zomrel. Pitva preukázala, že mal v krvi 2,74 promile.

Osemdesiatosemročný starček zomrel po nehode, ktorá sa stala na Tr. SNP v Košiciach. Na rovnej ceste pri zastávke MHD prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov, keď ho zrazil 40-ročný vodič Fordu Focus. Vodičovi alkohol nezistili. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia vyšetrujú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať