Na Ukrajine naozaj bojoval Slovák, zverejnili jeho pas

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Boje v Donecku sa chýlia ku koncu, povstalcom hrozí porážka
Ukrajinskí vojaci pokračujú v Donecku v bojoch proti separatistom aj napriek vyhláseniu nového premiéra samozvanej Doneckej ľudovej republiky Oleksandra Zacharčenka, že povstalci sú ochotní pristúpiť na prímerie, aby odvrátili humanitárnu katastrofu. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 20. augusta (WEBNOVINY) – Poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko v stredu zverejnil fotografiu pasu Slováka zadržaného v utorok pri bojoch medzi vládnymi silami a proruskými povstalcami na východe Ukrajiny.

Fotografia zadnej strany pasu potvrdzuje identitu zadržaného, ktorý sa podľa dokladu volá Miroslav Roháč, pochádza zo Žiliny a má prechodný pobyt v Banskej Bystrici.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Slovák srbského pôvodu

Z fotografie vyplýva, že má 45 rokov a cestovný dokument mu vydali pred rokom.

Heraščenko na svojim profile na internetovej sociálnej sieti Facebook v ruštine dodal, že záber zverejňuje v reakcii na veľký záujem médií a že zadržaný sa označuje za Slováka srbského pôvodu.

Pas rohac ukrajina
Foto: facebook.com/anton.gerashchenko

Muž bojoval na strane proruských povstalcov

Muža, ktorý bojoval na strane proruských povstalcov údajne zadržali v utorok pri ukrajinskom meste Doneck. Ruská agentúra RIA Novosti citovala námestníka ukrajinského ministra vnútra Antona Heraščenka, podľa ktorého Slováka identifikovali ako Miroslava Roháča, pochádzajúceho zo Srbska.

Zadržaný mal pri sebe slovenský pas a na kyjevské letisko priletel 3. júla. Ukrajinskí vojaci ho zatkli počas bojov v meste Ilovajsk, asi 35 kilometrov východne od Donecka. Slovák podľa Heraščenka povedal, že bojovať na Ukrajinu neprišiel ako žoldnier, ale z presvedčenia. V povstaleckých milíciách mal údajne na starosti mínomet. V Ilovajsku podľa Roháča bojovali viacerí Srbi, ich ďalší osud mu však nie je známy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR