Sieť si bude voliť šéfa, Procházka zrejme nebude mať súpera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Radoslav Procházka
Radoslav Procházka dodržal svoj sľub a v druhom kole volieb podporí opozičného kandidáta. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 25. augusta (WEBNOVINY) – Jediným kandidátom na predsedu Siete na budúcotýždňovom ustanovujúcom sneme by mal byť jej zakladateľ Radoslav Procházka. Aj keď Miroslav Beblavý nevylučuje, že kandidátov na pozíciu predsedu by mohlo byť viac, predpokladá, že Procházka sa predsedom Siete stane. Predseda strany je volený snemom na dva roky.

Do vedenia Siete by sa mali dostať aj ďalší štyria zakladajúci členovia strany. Okrem Procházku a Beblavého patria medzi nich aj primátor Martina Andrej Hrnčiar, primátorka Prievidze Katarína Macháčková a Katarína Cséfalvayová, ktorá pôsobí ako prodekanka Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity. Podľa stanov by Sieť mala mať maximálne štyroch podpredsedov. Podpredsedovia sú volení tiež na obdobie dvoch rokov.

Na ustanovujúcom sneme, ktorý bude v Žiline, budú delegáti voliť aj ďalších členov predsedníctva. Predsedníctvo má byť hlavným výkonným orgánom Siete. Členmi predsedníctva budú predseda, podpredsedovia a maximálne štyria ďalší členovia, ktorých zvolí snem. Na sneme okrem volieb odznejú prejavy lídrov. Na programe je voľba vedenia strany i schválenie stanov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej HrnčiarKatarína CséfalvayováKatarína MacháčkováMiroslav BeblavýRadoslav Procházka