Mladíci kšeftovali s ilegálnymi zbraňami, kukláčom neunikli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mladíci kšeftovali so zakázanými zbraňami, skončili vo väzbe
Pri policajnej akcii zadržali štyroch mužov, ktorí sa podieľali na ilegálnych úpravách samopalov. Policajti pri domových prehliadkach, prehliadkach vozidiel a garáže zaistili tisíce eur, mobily a náradie, ktorým boli zbrane pravdepodobne upravované. Bratislava, 26. august 2014. Foto: SITA/Prezídium PZ

BRATISLAVA 26. augusta (WEBNOVINY) – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami štyri osoby. Najmladší z obvinených mal len 19 rokov.

Policajti z NaKA získali informácie o predaji automatických zbraní, ktoré sú zakázané, prípadom sa preto začali okamžite zaoberať.

Obrazom: Mladíci kšeftovali so zakázanými zbraňami, skončili vo väzbe

Stopy viedli k dílerom zbraní

Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, stopy ich doviedli k sprostredkovateľom zbraní 32-ročnému Petrovi K. a 28-ročnému Stanislavovi B. a informácie viedli aj k 19-ročnému Dávidovi Ď. a jeho bratovi 25-ročnému Martinovi, ktorí sa podieľali na úpravách samopalov, pôvodne expanzných.

Peter a Stanislav ponúkali útočné pušky spolu so zásobníkmi, bodákmi a množstvom nábojov. Podľa policajných zistení išlo až o 50 kusov takýchto zbraní, jednu ponúkali za 600 eur s možnosťou zľavy pri väčšom odbere. Zbrane upravoval Dávid v bratovom byte a garáži.

Policajti zhabali peniaze aj zbrane

Aj napriek množstvu technických problémov úprava jedného samopalu trvala približne 40 minút, za ktoré dokázali nákupnú hodnotu expanzných zbraní niekoľkonásobne zvýšiť (140 – 170 eur nákup za kus, 500 – 600 eur predaj za kus).

Pri policajnej akcii zadržali všetkých štyroch mužov a pri domových prehliadkach, prehliadkach vozidiel a garáže zaistili tisíce eur, mobily a náradie, ktorým boli zbrane pravdepodobne upravované. Všetci sú vo väzbe a v prípade dokázania viny im hrozí Petrovi K. trest 10 až 15 rokov, ostatným 15 až 20 rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúra