SaS odmieta referendum o gejoch, podporilo by neznášanlivosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sulik
Predseda strany SaS Richard Sulík na tlačovej besede strany SaS o daňovej úľave pre Babišovo Duslo Šaľa a o krokoch strany Sas proti takýmto praktikám. Bratislava, 23. júl 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. augusta (WEBNOVINY) – Strana SaS považuje referendum, iniciované Alianciou za rodinu, hlasovaním za upevnenie kultúry neznášanlivosti a netolerancie na Slovensku. Z povahy otázok a veľkej podpory, akú petícii prejavila katolícka cirkev, podľa liberálov vyplýva, že toto referendum má náboženský základ.

„Upozorňujeme, že podľa prvého ústavného článku Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo. Strana SaS tiež pripomína, že podľa ústavy predmetom referenda nemôžu byť základné práva. Referendum o tom, aby sa spolužitiu osôb rovnakého pohlavia nepriznal žiadny stupeň ochrany, žiadne práva, považujeme za zásah do sféry základných práv,“ konštatoval líder SaS Richard Sulík.

Podľa názoru liberálov by preto prezident Andrej Kiska mal pred vyhlásením referenda v zmysle svojich ústavných kompetencií podať na Ústavný súd SR návrh na rozhodnutie, či predmet referenda je v súlade s ústavou alebo s ústavným zákonom. „Strana SaS verí, že väčšina občanov rozpozná nebezpečenstvá, ktoré vyplývajú z tohto referenda pre otvorenú a tolerantnú spoločnosť, a nezúčastní sa na hlasovaní,“ uzatvára Sulík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaRichard Sulík
Firmy a inštitúcie Aliancia za rodinu