Bratislavská Hlavná stanica sa zazelená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: A.R.K. technické služby

BRATISLAVA 28. augusta (WBN/PR) – Po viac ako dvoch mesiacoch intenzívneho denného čistenia okolia bratislavskej Hlavnej stanice chystá spoločnosť A.R.K. technické služby ďalšie kolo upratovania. Zazelenaním predstaničného priestoru v prvý školský deň chcú cestujúcim spríjemniť návrat do podovolenkového režimu.

Technické služby vysadia na vlastné náklady do kvetináčov a na voľné plochy viac ako 500 rastlín v rámci projektu spoločenskej zodpovednosti. Čo znamená, že mesto, ani daňových poplatníkov čistiace a skrášľovacie práce na stanici opäť nebudú stáť žiadne peniaze.

Okolie Hlavnej stanice čistíme celé leto od 21. júna o niečo intenzívnejšie, viac ako 120 hodín prác nad rámec dohody s magistrátom. Systematické čistenie bude v utorok 2. septembra pokračovať výsadbou zelene,“ informuje hovorkyňa spoločnosti A.R.K. Ester Méraiová.

Počas 67 dní technické služby spred stanice vyzbierali 4,5 ton odpadu. Na zalievanie zelene a pravidelné vystriekavanie chodníka na autobusovej zastávke od zápachu minuli 95 tisíc litrov vody. Samotní pracovníci, ktorí sa na upratovaní podieľali, zhodnotili, že pri pravidelnom intenzívnejšom udržiavaní okolia stanice je jej stav lepší. Ľudia však robia stále rovnaký neporiadok, dodávajú.

Foto: A.R.K. technické služby

K zlepšeniu stavu prispelo aj odstránenie nelegálnych výlepových plôch, odstránenie náletového porastu a buriny a znefunkčnenie miest, kde prespávali ľudia bez strechy nad hlavou.

Súkromná spoločnosť A.R.K. technické služby oslovila s iniciatívou sponzorského čistenia Hlavnej stanice Magistrát hlavného mesta Bratislavy. Výsledkom je partnerstvo súkromnej firmy s mestom pod názvom Spolu pre čistú stanicu. Magistrát počas druhej fázy čistenia osadí v predstaničnom priestore ďalšie smetné koše.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Hlavná stanica v Bratislave