Abrhan sa chcel vrátiť do vedenia KDH, teraz si to rozmyslel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kdh
Foto: SITA/Ivan Kopčáni

BRATISLAVA 6. októbra (WEBNOVINY) – Poslanec NR SR Pavol Abrhan sa napokon nebude na sobotňajšom sneme KDH uchádzať o podpredsednícke kreslo v hnutí. Funkcie sa vzdal po neúspešných prezidentských voľbách Pavla Hrušovského, ktorého kandidatúry bol Abrhan politickým gestorom.

„Predseda hnutia Ján Figeľ ma oslovil a ponúkol mi kandidatúru na predsedu poslaneckého klubu v NR SR. Túto ponuku som prijal a klub ma zvolil za predsedu klubu. Predseda klubu je členom predsedníctva KDH. Vzhľadom na túto skutočnosť sa o kandidatúru uchádzať nebudem,“ povedal Abrhan v pondelok pre agentúru SITA.

Rada KDH na návrh Figeľa odporučila zvoliť na sneme za podpredsedu hnutia poslanca NR SR Pavla Zajaca. „Túto kandidatúru plne podporujem,“ uviedol Abrhan.

Zajac je zatiaľ jediným kandidátom na post podpredsedu. Na sneme však každý delegát môže navrhnúť svojho kandidáta. Bratislavská krajská rada KDH tak navrhla ako kandidáta na túto funkciu svojho predsedu a starostu bratislavskej mestskej časti Ružinov Dušana Pekára. Na Rade KDH však zástupca kraja Pekára ako kandidáta nenavrhol.

Pavol Abrhan rezignoval na funkciu podpredsedu hnutia 7. apríla na rokovaní predsedníctva hnutia. Spolu s ním vtedy odstúpil z funkcie predsedu poslaneckého klubu aj Pavol Hrušovský. Šéfka Hrušovského volebného štábu Mária Hlucháňová sa vtedy vzdala funkcie vedúcej komunikačného oddelenia KDH. V prvom kole prezidentských volieb, kde súperilo 14 uchádzačov o prezidentský úrad, získal Pavol Hrušovský 3,33 percenta hlasov.

Pavol Abrhan

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján FigeľPavol AbrhanPavol Hrušovský
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie