Hasiči dostanú na povodne a do lesov novú techniku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Štrkovec obsadili hasiči, zasahoval aj vrtuľník
Profesionálne hasičské auto počas podujatia Deň hasičov v areáli pri Štrkoveckom jazere. Bratislava, 17. máj 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 29. augusta (WEBNOVINY) – Ministerstvo vnútra investuje najbližšie roky do špeciálnej techniky pre hasičov viac ako 20 miliónov eur. Štvorkolky na zásahy pri lesných požiaroch a povodniach budú kupovať od poľskej spoločnosti WISS, ktorá sa ako jediná prihlásila do tendra. Vyplýva to z oznámenia, ktoré zverejnili vo Vestníku verejného obstarávania.

Rezort vnútra uzavrel s firmou WISS rámcovú dohodu na štyri roky. Počas tohto obdobia môžu pre hasičov objednávať ľahký lesný a povodňový špeciál 4×4 a tiež špeciál 6×6. Z prvého druhu plánujú kúpiť 350 kusov, z druhého odhadujú objednanie 120 kusov. Cenový strop stanovili na 22,4 milióna eur s DPH.

Hasiči už používajú takéto vozidlá takmer päť rokov. Takáto technika umožňuje podľa rezortu urýchliť zásah, najmä presun hasičov, čerpadiel či iných prístrojov. Hasičom má uľahčiť zásah v nedostupnom teréne, kde by sa iná ťažká hasičská technika nedostala a záchranári by museli veci niesť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SR