Putin varuje svet, sme jadrová veľmoc a nikoho sa nebojíme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SITA/AP

MOSKVA 29. augusta (WEBNOVINY) – Ruský prezident Vladimir Putin v piatok prirovnal spôsob boja ukrajinských vládnych síl pri mestách Doneck a Luhansk k nemeckým nacistom a ich okupácii Petrohradu. Putin sa tak vyjadril počas takmer dva a pol hodiny trvajúcej debaty s mládežou v rámci vzdelávacieho fóra Seliger konajúcom sa každoročne v Tverskej oblasti.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Putin oblečený netradične v rifliach odpovedal na rôzne otázky prítomných mladých ľudí. Okrem iného uviedol, že „OSN nesmie byť nástrojom zahraničnej politiky USA a ich spojencov“ a ponúkol aj vyjadrenie, že sa mu zdá, že „hocičo Američania urobia, skončí sa to ako Líbya či Irak“.

Publiku zároveň pripomenul, že Rusko je jadrová veľmoc a nemá strach pred nikým. Európskym lídrom zároveň vyčítal nedostatok „nezávislého myslenia“.

„Malé dediny a veľké mestá obkľúčené ukrajinskou armádou, ktorá priamo zasahuje obytné zóny s cieľom zničiť infraštruktúru.. Je to smutné, no pripomína mi to udalosti z druhej svetovej vojny, keď nemeckí fašisti.. okupanti obkľúčili naše mestá ako Leningrad a priamo útočili na ne a ich obyvateľov. Celkom preto rozumiem silám sebaobrany na juhovýchode Ukrajiny, prečo to volajú vojensko-humanitárna operácia a aký je cieľ ich aktuálnych akcií – odraziť delostrelecké a bombardovacie systémy preč od miest, aby nemohli ubližovať ľuďom,“ povedal na fóre Putin, podľa ktorého je kríza na Ukrajine „tragédiou, keďže ukrajinský a ruský ľud sú prakticky jedným ľudom“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Vladimir Putin