Rusko žiada zverejniť záznamy zo zostreleného boeingu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Boeing 777
Kus zo zostreleného boeingu na ukrajinsko-ruských hraniciach. Foto: SITA/AP

MOSKVA 31. augusta (WEBNOVINY) – Ruská vláda chce vedieť, prečo vyšetrovatelia zostrelenia malajzijského lietadla nad Ukrajinou dodnes nezverejnili údaje z takzvaných čiernych skriniek.

Viac o Boeingu 777, ktorý zostrelili nad Ukrajinou

—–> TU.

Podľa vyjadrení námestníka ministra obrany Anatolija Antonova, ktoré v sobotu priniesla agentúra RIA Novosti, júlová katastrofa „vyvoláva čoraz viac otázok“, o čom sa však „veľmi nehovorí“.

Z tragédie, pri ktorej zahynulo všetkých 298 cestujúcich a členov posádky, Rusko viní Ukrajinu, zatiaľ čo tamojšie vedenie podporované Západom hovorí o zostrelení boeingu proruskými separatistami.

Obrazom: Boeing malajzijskej spoločnosti zostrelili nad Ukrajinou

„Prečo stále neboli zverejnené údaje o rozhovoroch medzi letovými dispečermi a pilotmi boeingu? Kto nechce, aby sa to stalo?“ pýta sa Antonov, podľa ktorého Moskva zistila, že v čase udalosti sa v blízkosti stroja Malaysia Airlines pohybovalo ukrajinské vojenské lietadlo typu Suchoj Su-25.

Predstaviteľ pritom špekuluje, že raketa zo zeme mohla byť vypálená práve na vojenské lietadlo, ktorého pilot sa nechával „kryť“ civilným boeingom.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ruský rezort obrany sa údajne domáha odpovedí od Ukrajiny a iných európskych krajín ako aj od Spojených štátov. Medzinárodné vyšetrovanie vedie Holandsko, ktoré pri udalosti stratilo 195 občanov. Antonov v rozhovore taktiež poprel správy o vojenskej intervencii Ruska na Ukrajine, ktoré sú podľa neho „nezmyslom“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať