Financovanie Procházkovej kampane už rieši polícia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ustanovujúci snem strany Sieť
Radoslav Procházka prichádza na ustanovujúci snem strany Sieť. Žilina, 1. september 2014. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 2. septembra (WEBNOVINY) – Prípad financovania prezidentskej kampane Radoslava Procházku vytiahol na svetlo Igor Matovič, tvrdí, že neúspešný prezidentský kandidát si chcel objednať reklamu v jeho bývalých novinách. Informovala o tom televízia Markíza v Televíznych novinách.

Oficiálne vraj však nechcel priznať celú sumu, polovica údajne mala ísť tak povediac bez bločka. Matovičove slová má dokazovať aj nahrávka. To, čo sa potom podľa televízie dialo okolo tejto kauzy a nahrávky Igora Matoviča, je už dostatočne známe – tančeky okolo detektoru lži a obviňovanie jednej či druhej strany z klamstva.

Obrazom: Pondelňajší ustanovujúci snem strany Sieť

Dôležité však je, že okrem politických prekáračiek začala v prípade konať aj Generálna prokuratúra SR. A zdá sa, že kauza sa nerozplynie kdesi v priestore. Ako informovala Markíza, prokurátor už vypočul oboch politikov a prípad v trestnoprávnej rovine začína naberať na obrátkach. „Spisový materiál odstúpil vyšetrovateľovi PZ na ďalší postup,“ povedala pre televíziu hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Polícia už má prípad na stole a celou vecou sa začala zaoberať. „Môžeme potvrdiť, že prokurátor generálnej prokuratúry odovzdal spisový materiál vyšetrovateľovi Národnej kriminálnej agentúry na ďalšie konanie,“ dodal pre Markízu hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. V celej tejto veci zatiaľ žiadna konkrétna osoba obvinená nie je, či sa tak stane, bude závisieť od dôkazov, ktoré sa podarí vyšetrovateľovi získať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičRadoslav Procházka