Počet havárií v lete klesol, pozrite si prehrešky vodičov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nehoda stlp strom
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 6. septembra (WEBNOVINY) – Menej dopravných nehôd, menej mŕtvych na cestách, ale aj menej ťažko či ľahko zranených je bilancia tohtoročnej letnej sezóny na slovenských cestách v porovnaní s vlaňajším letom.

V lete policajti zaevidovali 2254 nehôd, čo je oproti rovnakému obdobiu minulého roka menej o 134 havárií, o život prišlo 50 osôb, vlani si nehody vyžiadali o tri ľudské životy viac.

Ťažko sa zranilo 160 ľudí, v roku 2013 to bolo 219 osôb a ľahko sa zranilo 1033 ľudí, čo je o 36 menej. „Polícia prijala viacero avizovaných opatrení na cestách, akcie boli zamerané na špecifiká konkrétnych regiónov a ich cieľom bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu,“ uviedol hovorca Prezídia PZ Michal Slivka. Hliadky sa zamerali na opitých vodičov, ale aj na tých, ktorí prekračovali rýchlosť a porušovali svoje povinnosti.

Kontrolám sa nevyhli ani vodiči nákladných áut a autobusov. Okrem technického stavu vozidiel kontrolovali policajti aj to, či dodržiavali povinný odpočinok. Netolerovali ani telefonovanie vodičov počas jazdy, nerešpektovanie dopravných značiek a semaforov. Tieto prehrešky totiž bývajú najčastejšími príčinami dopravných nehôd.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia