Diplomacia čaká na odpoveď, či na Ukrajine bojoval Slovák

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pas rohac ukrajina
Ukrajina zverejnila fotografiu pasu zadržaného Slováka Miroslava Roháča. Foto: facebook.com/anton.gerashchenko

BRATISLAVA 4. septembra (WEBNOVINY) – Ani po viac ako dvoch týždňoch od zadržania muža so slovenským pasom pri meste Doneck Ukrajinci oficiálne nepotvrdili, že išlo naozaj o Slováka.

„Prípadu sa naďalej venujeme, žiaľ, do tejto chvíle nedošlo k posunu oproti minulému týždňu, keď sme najprv diplomatickou nótou požiadali o stotožnenie zadržaného (potvrdenie jeho identity a štátnej príslušnosti), a rovnako sme požadovali kópiu dokladu (pasu), ktorý mal údajne pri sebe,“ povedal agentúre SITA Peter Susko z ministerstva zahraničných vecí.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Prípad už rezort diplomacie riešil aj s ukrajinským veľvyslancom na Slovensku, ktorý podľa Suska prisľúbil pomoc. „Očakávame písomnú odpoveď z ukrajinskej strany,“ ukončil.

Rezort zahraničia žiada ukrajinské orgány o potvrdenie identity muža, ktorý bojoval na strane proruských povstalcov, už od jeho zadržania 19. augusta pri ukrajinskom meste Doneck. Bojovník mal pri sebe slovenský pas na meno Miroslav Roháč. Pravdepodobne je to naozaj Slovák Miroslav Roháč, ako sa o tom od začiatku špekulovalo.

Zdroj blízky polícii agentúre SITA potvrdil, že takmer isto je to Slovák, ktorý pochádza zo Žiliny a má prechodný pobyt v Banskej Bystrici.

Ešte prednedávnom však dlhšie býval v Írsku, na našom území sa zrejme pred odchodom do konfliktnej oblasti zdržal len krátky čas.

VIAC SA DOČÍTATE V TOMTO ČLÁNKU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR