Počet úmrtí pod vlakmi je alarmujúci, samovraždy pribúdajú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlak mrtvola
Foto: ilustračné, SITA/ŽSR

BRATISLAVA 7. septembra (WEBNOVINY) – Pokusov o samovraždu na železničných tratiach pribúda, Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) za prvý polrok zaznamenali 20 takýchto smrteľných prípadov. Celkovo na železnici zomrelo 53 ľudí, agentúru SITA informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

„Síce to je v porovnaní s prvým polrokom 2013 pokles o štyri prípady, no stále to je alarmujúce číslo,“ poznamenala. Ťažko sa pri zrážkach s vlakmi zranilo 28 ľudí, šesť z nich sa pokúsilo o samovraždu. V prvom polroku minulého roka bolo 20 ťažko zranených ľudí, jedna osoba sa pokúsila o samovraždu.

Mimoriadne tragický bol ôsmy týždeň tohto roka, vlaky zrazili šesť ľudí, päť z nich zomrelo, jedna osoba sa ťažko zranila. V štyroch prípadoch vyšetrovanie ukázalo, že išlo o samovraždu. Podľa hlavnej psychologičky ŽSR Agnesy Číkovej rušňovodiči zaťaž spojenú s takýmto usmrtením zvládajú, pretože vedia, že takáto situácia môže nastať.

Na trati Zvolen – Sliač sa stal 15. mája podľa Pavlikovej kuriózny prípad. „Vlak prešiel ponad ženu, ktorá ležala na koľajniciach, pokúsila sa o samovraždu,“ vysvetlila pre agentúru SITA. Koncom mája bol na žiadosť polície zastavený osobný vlak v Starej Turej. Dôvodom bolo, že nejaká osoba chcela skočiť z mosta na koľajnice, následne ju previezli na ošetrenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať