Za dlhšiu uzávierku Botanickej v Bratislave môže silná búrka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Oprava cesta robotnik cestar
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 5. septembra (WEBNOVINY) – Vodičov jazdiacich cez Botanickú ulicu v Bratislave stále trápia dopravné zápchy. Tie spôsobuje čiastočná uzávierka Botanickej ulice v úseku od internátov Družba po križovatku Riviéra smerom do Karlovej Vsi a Devína, kde pre Bratislavskú vodárenskú spoločnosť (BVS) budujú kanalizačný zberač.

Práce už mali byť ukončené, silná búrka koncom augusta však stavbu zaplavila a poškodila cestu, práce preto pokračujú až do konca septembra. Bratislavská vodárenská spoločnosť hovorí, že za situáciu nenesie zodpovednosť, problémy spôsobil silný dážď. „BVS chápe nespokojnosť vodičov a žiada ich o pochopenie a zhovievavosť,“ uviedol k situácii na Botanickej hovorca BVS Alexander Buzinkay.

Dopravné obmedzenia na Botanickej mali byť ukončené už 31. augusta. Približne týždeň pred dokončením stavby sa však Bratislavou prehnala silná búrka, ktorá zaplavila štôlňu zberača pod cestou. „Voda poškodila stavbu a zničila aj časť vozovky, čim sa ukončenie tejto etapy výstavby posunulo z 3. na 30. septembra,“ uviedol hovorca vodární s tým, že cesta na Botanickej bude môcť byť sprejazdnená až po tomto termíne.

Ako dodal, v súčasnosti pokračujú práce na odstraňovaní havarijného stavu a obnovujú nástreky betónovými zmesami. Predĺženie čiastočnej uzávierky cesty do 30. septembra bratislavský magistrát povolil. Bratislavský primátor Milan Ftáčnik však požiadal zhotoviteľa, aby práce čo najskôr dokončil. Podľa hovorcu mesta Bratislavy Stanislava Ščepána ide o stresujúce zdržania pre vodičov a dopravná situácia v danom úseku je kritická.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Milan Ftáčnik