Po nehode autobusu pri Svätom Jure bojuje jedna žena o život

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pri Svätom Jure tragicky havaroval autobus
Havária autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy. Nehoda sa stala okolo 10:25 a autobus sa pri nej prevrátil. Pri dopravnej nehode zasahujú bratislavskí a pezinskí hasiči. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 6. septembra (WEBNOVINY) – Po piatkovej nehode linkového autobusu, ktorý sa prevrátil medzi Svätým Jurom a Bratislavou, ostáva v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) naďalej hospitalizovaných 10 zranených, osem z nich je po operácií, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

Ako ďalej uviedla v tlačovej správe, pacienti potrebujú intenzívnu starostlivosť. „Všetci sú stabilizovaní, mimo ohrozenia života, okrem 75-ročnej ženy s vážnymi devastačnými poraneniami rúk. Jej stav sa zhoršil, možno ho označiť za kritický,“ opísala aktuálnu situáciu hovorkyňa UNB. V prípade staršej ženy „ide o devastačné poranenia šliach, kostí a ciev“, priblížila ešte v piatok Maťašovská.

V nemocnici skončili aj dvaja Briti

„U hospitalizovaných dominujú zranenia rúk, utrpelo ich až sedem žien, v štyroch prípadoch ide o devastačný rozsah s trvalými následkami. Zvyšní majú vnútorné zranenia, otras mozgu a zlomeniny tváre,“ informovala médiá hovorkyňa Univerzitnej nemocnici Bratislava a dodala, že v nemocnici zostáva aj britský manželský pár.

V havarovanom autobuse totiž sedeli aj štyria Briti, dvaja z nich museli ostať v nemocnici. „Muž je ťažko zranený, má reznú ranu drieku a žena je v nemocnici s otvorenou zlomeninou predlaktia,“ povedala v piatok hovorkyňa UNB s tým, že nemocnica informovala o nehode aj britskú ambasádu.

Obrazom: Pri Svätom Jure tragicky havaroval autobus

Záchranári ošetrovali desiatky ľudí

Záchranári priviezli z autobusovej nehody v piatok 5. septembra do štyroch nemocníc UNB postupne 30 zranených dospelých, z nich 21 žien a 9 mužov. Väčšina – 20 z nich, utrpela povrchové zranenia, ako pomliaždeniny, odreniny a rezné rany, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu a ošetrili sa ambulantne. „UNB okamžite po nahlásení nehody záchrannými zložkami pripravila centrálne príjmy, ARO, JIS, operačné sály a personál z oblasti chirurgie, anestéziológie a internej medicíny na príjem väčšieho počtu pacientov,“ dodala hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Dopravná nehoda linkového autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy sa stala v piatok 5. septembra okolo 10:00. Autobus sa pri nej prevrátil na zvodidlá na ľavý bok. Dôvodom nehody bola zrážka autobusu s pred ním idúcim traktorom. Zatiaľ nie je známe, prečo sa vozidlá zrazili, príčiny sa stále vyšetrujú.

V autobuse sa v čase nehody malo podľa doterajšieho vyšetrovania polície viesť približne 35 cestujúcich. Po nehode museli ošetriť 30 ľudí. Vodič nehodu neprežil. Pre nehodu bola cesta niekoľko hodín zavretá. „V súvislosti s nehodou začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Pri Svätom Jure tragicky havaroval autobus
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Poškodení si môžu vyzdvihnúť svoje veci

Príbuzní zranených môžu získať informácie o tom, do ktorej nemocnice boli ich blízki prevezení, na telefónnom čísle 02/58106256 Krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Bratislava. Nehodu vyšetruje Okresné riaditeľstvo PZ v Bratislave III.

Poškodeným cestujúcim oznamujú, že počas budúceho týždňa od 10:00 do 12:00 a v čase od 14:00 do 15:00 sa môžu u vyšetrovateľa Antona Mierneho pýtať na svoje veci, ktoré sa našli pri dokumentovaní nehody. Jeho telefónne číslo je 09610 33 617.

Polícia žiada vodičov, ktorí v čase dopravnej nehody prechádzali týmto úsekom a mali vo vozidle nainštalované kamery zachytávajúce priebeh jazdy, aby kontaktovali políciu na linke 158.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petra Stano Maťašovská