Slovenská armáda by mala spolupracovať so Srbmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Do Afganistanu odišli desiatky slovenských elitných vojakov
Slávnostný pochod počas slávnostného nástupu príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia odchádzajúcich plniť úlohy do operácie ISAF v Afganistane. Žilina, 6. jún 2014. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 7. septembra (WEBNOVINY) – Medzi armádami Slovenska a Srbska by sa mala rozvinúť všestranná spolupráca. Vláda navrhuje podpísať so Srbskom dohodu o vzájomnej spolupráci v oblasti obrany.

S balkánskym štátom budeme partneri v oblastiach obranného plánovania a manažmentu štátu v čase mieru aj počas kríz a v čase vojny. Spolupracovať budeme pri budovaní ozbrojených síl a ich vyzbrojovaní, v oblasti obranného výskumu, vojenského vzdelávania a výcviku profesionálnych vojakov či v boji proti terorizmu.

Na základe dohody so Srbskom sa budú stretávať ministri obrany oboch krajín, ale aj náčelníci generálnych štábov. Návrh dohody tiež predpokladá vzájomné návštevy delegácií ozbrojených síl, výmenu skúseností medzi odborníkmi obidvoch strán, spoločné vojenské cvičenia či stretnutia na kurzoch a konferenciách. Dohodu ešte musí odobriť kabinet a musia ju podpísať predstavitelia vlád oboch štátov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Ozbrojené sily Slovenskej republiky