Vodiči budú môcť v bratislavskej MHD opäť cestovať zadarmo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Elektricka bombardier
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 10. septembra (WEBNOVINY) – Vodiči v hlavnom meste budú môcť počas Európskeho týždňa mobility cestovať v spojoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) zadarmo.

Ako jednorazový cestovný lístok v spojoch MHD im bude slúžiť platný vodičský preukaz vydaný v ktoromkoľvek členskom štáte Európskej únie. Európsky týždeň mobility sa začína v pondelok 15. septembra a trvať bude do nedele 21. septembra. Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Na nočné spoje si musia cestujúci kúpiť lístok

Možnosť cestovať na vodičský preukaz bude platiť iba v denných spojoch. Na nočné spoje si cestujúci musia kúpiť cestovné lístky, prípadne využiť predplatný cestovný lístok alebo SMS cestovný lístok. Možnosť uplatniť si vodičský preukaz ako cestovný lístok neplatí ani na prímestskú a prihraničnú dopravu.

Ako tiež informovala Volfová, ak sa vodič počas kontroly nebude vedieť revízorovi preukázať platným vodičským preukazom, nebude sa môcť dodatočne preukázať v pokladni dopravného podniku.

Mesto plánuje počas týždňa otvoriť aj cyklotrasu

Vedenie Dopravného podniku Bratislava zároveň informovalo, že nie je vo finančných možnostiach magistrátu ani dopravného podniku, aby v rámci osvetovej akcie vracali cestovné držiteľom predplatných cestovných lístkov.

Cieľom Európskeho týždňa mobility je podpora alternatívnych dopravných prostriedkov, keďže mnohí ľudia preferujú individuálnu dopravu na úkor ekologickejších druhov dopravy – napríklad verejnej či cyklodopravy.

Mesto plánuje počas týždňa tiež otvoriť cyklotrasu na Pribinovej ulici a cyklotrasu Jurava, ktorá prepája Raču, Vajnory a Svätý Jur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia