Na mol opitý muž zabil suseda bez motívu, čaká ho väzenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Krimi vrazda krv noz
Foto: ilustračné, Shutterstock

BANSKÁ BYSTRICA 16. septembra (WEBNOVINY) – Na osem a pol roka odňatia slobody za vraždu 52-ročného suseda odsúdil v utorok senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 42-ročného Štefana Štroffeka z Lovčice – Trubína v okrese Žiar nad Hronom. Štroffek sa k činu priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Súd ju schválil, čím sa stal rozsudok právoplatným, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa neodvolá.

Smrtiaci útok na Jána sa odohral 20. marca večer v Štroffekovom dome, kde obaja popíjali alkohol. Štroffek napadol suseda najprv kuchynským nožom a zasadil mu do chrbta desať rán. Potom na jeho hlavu zaútočil dreveným hranolom.

Svojej obeti spôsobil rozsiahle devastačné zranenia a pred smrťou by Jána nebola zachránila ani okamžitá špecializovaná lekárska pomoc. V čase skutku bol Štroffek v stave komplikovanej opitosti, čím mal podstatne zníženú ovládaciu schopnosť. Bol taký opitý, že sa na nič nepamätá a doteraz nevie vysvetliť motív útoku na suseda.

Štroffek si trest odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia. Musí tiež absolvovať protialkoholické liečenie ústavnou formou. Matke zavraždeného je povinný uhradiť náklady na pohreb 1100 eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať