Colníci prezreli Fínom auto, zhabaný papagáj skončil v zoo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Papagaj colnici
Nitrianski colníci zaistili počas kontroly auta papagája, na ktorého nemali Fíni povolenie. Foto: SITA/CÚ Nitra

BRATISLAVA 16. septembra (WEBNOVINY) – Nitrianski colníci zaistili počas kontroly auta v obci Šahy v okrese Levice papagája, ktorého dovoz do Európskej únie je podmienený povolením v zmysle Dohovoru o medzinárodnom obchode s voľne žijúcimi živočíchmi a rastlinami (CITES).

Ako agentúru SITA informoval hovorca colného úradu Nitra Stanislav Pacher, papagája prevážali v aute s fínskymi poznávacími značkami dvaja fínski občania. Keďže osoby pri sebe nemali potrebné povolenie, papagája colníci umiestnili do Zoologickej záhrady Bojnice. V prípade preukázania viny z nezákonného dovozu papagája hrozí Fínom pokuta až do 99 581 eur.

Colníci takisto pri kontrole vlaku na trase Štúrovo – Nové Zámky zaistili 231 kozmetických výrobkov a parfumov a 24 detských a dámskych odevov s podozrením, že ide o falzifikáty.

Momentálne preverujú, či nedošlo k porušeniu práv duševného vlastníctva známych značiek, ako sú napríklad Gucci, Dior, Versace, Chanel, Lacoste, Diesel, Dolce & Gabbana, Calvin Klein alebo Adidas. Zaistené veci prevážali tri osoby z obce Hájske, okres Nitra a jedna osoba z Bratislavy. V prípade preukázania viny im hrozí pokuta 3 319 eur a zničenie tovaru.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať