Na Poprad rakety mieriť nebudú, vraví Lajčák o základni NATO

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nato
Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 18. septembra (WEBNOVINY) – Základňa NATO na Slovensku nebude. Vyhlásil to vo štvrtok na spoločnom zasadaní Zahraničného výboru NR SR a Výboru NR SR pre európske záležitosti minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák.

Aliancii podľa neho ponúkame k využitiu logistický sklad. „Logistický sklad je umiestnený približne 20 kilometrov od Popradu a armáda ho nemá ako využiť,“ povedal Lajčák. Podľa neho momentálne hrozí 20 zamestnancom skladu prepustenie. „Ak aliancia prijme ponuku mať tam sklad, týchto 20 ľudí nepríde o prácu.“

Podľa Lajčáka však sklad nemá nič spoločné so základňou. „Žiadne rakety nebudú namierené na Poprad,“ povedal. Podľa neho sa v tejto súvislosti rozšírilo medzi verejnosťou veľa neprávd. Slovensko na summite NATO v britskom Walese začiatkom septembra v rámci budovania síl rýchlej reakcie ponúklo aliancii možnosť využitia logistického skladu na našom území. Podľa Lajčáka sme ponukou demonštrovali solidaritu s ostatnými členmi. Aliancia sa k ponuke zatiaľ nevyjadrila.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav Lajčák
Firmy a inštitúcie NATO Organizácia Severoatlantickej zmluvy