Kňažka podporilo dvetisíc Bratislavčanov, odovzdal petíciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Knazko
Kandidát na primátora Bratislavy Milan Kňažko pri príležitosti odovzdania petičných hárkov na podporu svojej kandidatúry na post primátora Bratislavy. Bratislava, 19. september 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 19. septembra (WEBNOVINY) – Kandidát na primátora Bratislavy Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH) v piatok v Primaciálnom paláci odovzdal petíciu s podpismi pod svoju kandidatúru. Zapisovateľke mestskej volebnej komisie odovzdal 145 petičných hárkov s vyše 2000 podpismi.

Kňažko začal podpisy pod svoju kandidatúru zbierať začiatkom augusta, najmä na viacerých podujatiach v Bratislave. Pomáhalo mu pritom niekoľko dobrovoľníkov. Ako uviedol Kňažko, odovzdaním podpisov pod svoju kandidatúru uzavrel prvú etapu prípravy na jesenné komunálne voľby. Koncom septembra chce Kňažko predstaviť správu o stave mesta, ktorú avizoval ešte máji, keď ohlásil svoju kandidatúru na primátora Bratislavy.

„Spomeniem v nej problémy, ktorými trpí Bratislava, či už chronické alebo akútne a rovnako navrhnem riešenie,“ priblížil Kňažko. Ako dodal, v ďalšej etape treba prísť s programom a bratislavskej verejnosti zrozumiteľne predstaviť, čo je povinnosťou primátora, kto to má byť a aké úlohy má zastávať.

Záujemcovia o kandidovanie v jesenných voľbách do samosprávy miest a obcí musia podať kandidačné listiny miestnym volebným komisiám najneskôr 55 dní pred dňom volieb, teda do 21. septembra. Následne majú miestne volebné komisie 10 dní na registráciu, čo je do 1. októbra. Tí, ktorých pre nesplnenie zákonných podmienok nezaregistrujú, majú tri dni na odvolanie na súde.

Až po zaregistrovaní kandidátov začne ministerstvo vnútra s prípravou volebných tlačív. Predvolebná kampaň sa začína 29. októbra a končí sa 13. novembra o 7:00. Vedenie kampane mimo tohto času zákon zakazuje. Nových primátorov miest a starostov obcí si budeme voliť 15. novembra, na tento termín vyhlásil komunálne voľby predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan KňažkoPavol Paška