Volkswagen Slovakia ruší poplatky za návštevy pre študentov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Volkswagen Slovakia

BRATISLAVA 23. septembra (WBN/PR) – Volkswagen Slovakia (VW SK) ruší poplatky za návštevy bratislavského závodu pre školy a univerzity. Tisícky žiakov a študentov tak budú môcť vidieť unikátnu výrobu automobilov v Bratislave.

Ďalšou novinkou, ktorú spoločnosť po prvýkrát ponúka, je aj prehliadka Centra duálneho vzdelávania každý piatok. V ňom prebiehajú 2-ročné vzdelávacie programy Mechatronik, Elektrotechnik automatizačnej techniky a Priemyselný mechanik. Nemeckým systémom duálneho vzdelávania, s podielom teórie k praxi 20:80, sa tu vzdeláva 70 študentov.

Študenti a ich učitelia môžu vidieť priestory, kde prebieha duálne vzdelávanie. Centrum je vybavené najnovšími technológiami v oblasti obrábania, elektrotechniky, automatizačnej techniky ako aj pneumatiky a hydrauliky. Taktiež disponuje multifunkčne vybavenými miestnosťami a praktickými laboratóriami. Chceme im tak umožniť vidieť výhody tohto systému priamo v praxi,“ povedal Milan Petruš, vedúci oddelenia Vzdelávacích projektov VW SK.

Bratislavský závod VW SK je častým cieľom návštev škôl a univerzít nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia. Celosvetovo unikátnu výrobu vozidiel piatich značiek automobilov pod jednou strechou i produkciu elektrických automobilov si pozrelo v minulom roku 5 200 žiakov a študentov zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Rakúska, Nemecka, ale napríklad i USA, či Ázie. Od stredných odborných škôl, priemysloviek, cez gymnázia, vysoké školy a univerzity.

Prehliadky vo VW SK môžu absolvovať žiaci od 12 rokov. Školy a univerzity sa môžu prihlásiť na prehliadky prostredníctvom Návštevníckeho centra Volkswagen Slovakia na visit@volkswagen.sk alebo 02/6964 6964.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia