Nora Mojsejová pôjde na slobodu, súd jej nepredĺžil väzbu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nora Mojsejová smeruje do väzby
Košický súd v piatok rozhodol o uvalení vyšetrovacej väzby na košickú podnikateľku Eleonóru Mojsejovú. Foto: SITA/Miroslav Vacula

KOŠICE 24. septembra (WEBNOVINY) – Senát Krajského súdu v Košiciach na utorňajšom neverejnom zasadaní zrušil napadnuté uznesenie Okresného súdu Košice I a lehotu trvania väzby u obvinenej Eleonóry Mojsejovej nepredĺžil.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Eleonóra Mojsejová pobudne za mrežami do tretieho októbra. Po prepustení z výkonu väzby bude obvinená trestne stíhaná na slobode. Vo vyšetrovacej väzbe je Eleonóra Mojsejová od 3. septembra 2013.

Začiatkom septembra požiadal prokurátor súd o tretie predĺženie väzby Eleonóry Mojsejovej ešte o ďalšie mesiace – až do 3. februára 2015. Ako hlavný dôvod jej ponechania vo väzbe aj po 3. októbri udala prokuratúra stále neukončené vyšetrovanie. Argumentovala vysokým počtom skutkov, obvinených aj vyšetrovaných obchodných spoločností, ktoré si neoprávnene uplatňovali odpočty DPH. Okresný súd mu čiastočne vyhovel a Eleonóre M. predĺžil väzbu o dva mesiace. Krajský súd uznesenie okresného zrušil.

Košická podnikateľka čelí obvineniu zo zločinu neodvedenia dane a poistného v čase od januára 2007 do mája 2010. Spolu s ňou je obvinených ďalších vyše 20 osôb. Voči Eleonóre Mojsejovej je 20 obvinení. Výška škody presiahla 6,5 milióna eur. V prípade uznania viny hrozí Mojsejovej sedem až 12 rokov straty slobody.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Nora Mojsejová