Vodiči pozor, v Sitine aj v tuneli na Kysuciach bude údržba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tunel sitina
Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 26. septembra (WEBNOVINY) – Počas najbližšieho víkendu bude v tuneli Sitina v Bratislave cvičenie záchranných zložiek a prevádzkového personálu tunela. Precvičovať si budú spoluprácu pri riešení krízových situácií.

Zároveň bude v tuneli druhá etapa pravidelnej jesennej údržby. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vyčistí osvetlenie, vozovku, stropnú konštrukciu, či chodníky. Odstráni poruchy v jazdných pruhoch a na obrubníkoch chodníkov, informuje hovorca spoločnosti Michal Fúrik.

Doprava bude obmedzená od piatka 26. septembra od 22:00 do soboty 27. septembra do 10:00, následne od soboty od 22:00 do nedele 28. septembra do 10:00 a od nedele od 22:00 do pondelka 29. septembra do 4:00. Dopravu počas uzávierky presmerujú na súbežné cesty.

NDS uskutoční cez víkend aj pravidelnú jesennú údržbu tunela Horelica. V tuneli vyčistia vozovku, chodníky a osvetlenie. Súčasťou servisných prác sú aj tlakové skúšky požiarnych hadíc a hydrantov.

Ako informoval hovorca NDS Michal Fúrik, údržba tunela je naplánovaná na nočné hodiny počas víkendu tak, aby bol komfort vodičov čo najmenej obmedzený. Cesta I/11A medzi križovatkou Oščadnica a Tesco bude úplne uzavretá v piatok, v sobotu a v nedeľu vždy od 20:00 do 6:00. „Doprava bude počas uzávierky tunela presmerovaná pomocou dopravného značenia na cestu I/11 cez mesto Čadca, obec Oščadnica po mimoúrovňovú križovatku v Krásne nad Kysucou,“ ukončil Fúrik.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie NDS Národná diaľničná spoločnosť