Aliancia je presvedčená, že Slováci chcú tradičnú rodinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Aliancia za rodinu odovzdala prezidentovi petíciu o gejoch
Záhrada Prezidentského paláca pred začiatkom TB Aliancie za rodinu na tému: odovzdanie petície so 400-tisíc podpismi za vypísanie referenda o ochrane rodiny. Bratislava, 27. august 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 1. októbra (WEBNOVINY) – Aliancia za rodinu verí, že pre referendum o ochrane rodiny získa 50 percent voličov, agentúru SITA informoval jej hovorca Peter Kremský. Podľa výsledkov nedávno zverejneného prieskumu agentúry Focus by sa na referende s vyššou pravdepodobnosťou zúčastnilo 45,5 percenta opýtaných.

Obrazom: Aliancia za rodinu odovzdala prezidentovi petíciu k referendu

Aliancia sa odvoláva na referendum

„Veríme, že aj napriek tomu, že to prezident ľuďom sťažil, podarí sa nám získať aj tých necelých päť percent ľudí na našu stranu,“ poznamenal. Výsledky prieskumu podľa jeho slov potvrdzujú, že pre občanov Slovenska sú rodina, manželstvo a deti na prvom mieste. „Prieskum potvrdil, že prvé občianske referendum môže byť úspešné,“ poznamenal.

„Sme presvedčení, že ľudia pochopia, aké veľmi dôležité je, aby nechali zaznieť svoj hlas v referende,“ doplnil. Referendum o ochrane rodiny poslal prezident Andrej Kiska na preskúmanie na Ústavný súd SR (ÚS SR), ten má zistiť, či sú jeho tri otázky v súlade s ústavou alebo nie.

Členka aliancie pozná záujmy Slovákov

Podľa Anny Verešovej z aliancie Slováci chcú, aby manželstvo zostalo manželstvom, aby deti mali otca a mamu a aby manželstvo malo výnimočné postavenie, pretože je to v najlepšom záujme detí. „Taktiež chcú, aby škola netrestala rodičov a deti, ak povedia nie rodovej ideológii pri vzdelávaní,“ doplnila. Podpora pre kladné odpovede na otázky je pre alianciu veľkým povzbudením. „Prieskum nám potvrdil, že je reálne dosiahnutie úspešného referenda, lebo prvé občianske referendum sa venuje tomu najdôležitejšiemu – rodine,“ uviedla Verešová s tým, že občania chcú, aby rodina stála v centre pozornosti a bola teda prierezovou témou všetkých politík.

V prieskume agentúry Focus odpovedala viac než polovica respondentov na všetky štyri referendové otázky o ochrane rodiny kladne.

VIAC SA DOČÍTATE TU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaPeter Kremský
Firmy a inštitúcie Aliancia za rodinu