Putin označil sankcie za bláznovstvo, ktoré Rusko nezastavia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SITA/AP

MOSKVA 3. októbra (WEBNOVINY) – Ruský prezident Vladimir Putin označil sankcie západných krajín za „úplné bláznovstvo, ktoré však nezastaví Rusko na jeho ceste stať sa silnou hospodárskou veľmocou.“ Putin počas stretnutia s investormi vyjadril pokoj a podotkol, že Moskva na rozdiel od Západu neporušuje žiadne medzinárodné dohody.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Za vývoj na východe Ukrajiny kritizovaný ruský líder zároveň deklaroval vieru, že sa toto „obdobie neporozumenia“ čoskoro skončí, keďže súčasná situácia podľa jeho názoru podkopáva dôveryhodnosť medzinárodných finančných inštitúcii a môže spôsobiť dlhotrvajúce škody svetovej ekonomike. Ako uviedol, „sankcie obmedzujú obchod, bránia jeho fungovaniu a obmedzujú konkurencieschopnosť“.

Vzťahy medzi Západom a Ruskom sú najhoršie od konca studenej vojny. Dôvodom je kríza na východe Ukrajiny, kde v marci vypuklo proruské povstanie. Vláda v Kyjeve a západné krajiny obviňujú Moskvou z podpory separatistov, čo Rusi odmietajú. Západ postupne uvalil na Rusko hospodárske a cestovné sankcie. Rusko v auguste reagovalo zavedením ročného embarga na dovoz potravinárskych výrobkov a produktov zo západných krajín a členských štátov EÚ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimir Putin