Dnes je Svetový deň úsmevu 2014

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Oriflame

Usmej sa a urob svet krajším miestom!

BRATISLAVA 3. októbra (WBN/PR) – Nepozná rasu, pohlavie, náboženstvo, národnosť, vzdelanie alebo spoločenské postavenie. Úsmev hovorí univerzálnym jazykom a rozumie mu každé dieťa i dospelý. S úsmevom sa dokonca rodíme: už na ultrazvukoch vidieť, ako sa deti usmievajú ešte v brušku. Neprestávajú sa smiať ani po narodení: malé dieťa sa za deň zasmeje 400-krát, no priemerný pracujúci muž sa usmeje len 12-krát. Usmievanie je pritom výhodnejšie ako mračanie: znižuje stresové hormóny adrenalín, dopamín a kortizol, zvyšuje pozitívny endorfín, znižuje celkovný krvný tlak a zvyšuje odolnosť voči chorobám. Nielenže sa s úsmevom cítime lepšie, ale aj v očiach iných pôsobíme atraktívnejšie, úspešnejšie a spoľahlivejšie. V našom mozgu nakoniec jeden úsmev dokáže vyvolať silnejší pociť šťastia ako práve nájdených 20-tisíc eur! Ak sa teda vo svojom živote málo smejete, je načase začať. Pridajte sa k nám a oslávte dnes s nami Svetový deň úsmevu!

„Urob každý deň jeden dobrý skutok: pomôž niekomu sa usmiať.“

V roku 1963 si istá upadajúca poisťovňa z Ohia najala reklamného dizajnéra s jediným zadaním: zdvihnúť pracovnú morálku vo firme. Dizajnér Harvey Ball, veterán z druhej svetovej vojny, navrhol za skromnú odmenu 45 dolárov a 10 minút kreslenia sériu žltých úsmevov na firemné vizitky, menovky a plagáty. Dobrá nálada a dobre odvedená práca sa šírili najprv po kanceláriách a neskôr po celej Amerike. O 8 rokov neskôr sa celosvetovo predalo okolo 50 miliónov veselých odznakov! Harvey zo zisku nič nemal, ale veľa si z toho nerobil. Bol známy svojím triezvym pohľadom na svet i peniaze, keď často prízvukoval, že naraz aj tak môže zjesť len jeden stejk či šoférovať len jedno auto. Svoj dizajn si nikdy nedal patentovať, a tak sa smajlík mohol voľne šíriť ďalej. Dnes je svetovou ikonou a kultúrnym symbolom našej doby.

Na sklonku Harveyho života však už smajlík žil vlastným, komerčným životom. Ľudia v ňom už prestávali vidieť posla dobrej nálady, stal sa len roztomilým produktom. Preto v roku 1999 založil Harvey nadáciu Svetový úsmev, ktorá každoročne organizuje Svetový deň úsmevu. Odvtedy je každý prvý piatok v októbri venovaný dobrej nálade a dobre odvedenej práci s heslom: „Urob každý deň jeden dobrý skutok: pomôž niekomu sa usmiať.“

Nasaď si úsmev a vyraz do ulíc osláviť Svetový deň úsmevu!

Aby bol svet krajším miestom, treba začať od seba. Preto dnes, 3. októbra, počas Svetového dňa úsmevu, vyrazíme do slovenských ulíc, aby sme zelenými nosmi šírili okolo seba dobrú náladu a pripomenuli ľuďom, že život s úsmevom je krajší.

Kozmetické poradkyne Oriflame budú počas celého dňa mapovať náladu slovenských žien a hladať odpoveď, či sme ľadové kráľovné, hundrošky, alebo večné slniečka. Každá účastníčka ankety sa zaradí do žrebovania o ďalšie dôvody na úsmev: kozmetické balíčky s novinkou pleťovej kozmetiky True Perfection, ktorá chráni pleť pred stresom a každodenným znečistením. Pridajte sa k nám! Viac informácií nájdete na www.oriflameZenam.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Oriflame