Kameraman americkej NBC News sa v Libérii nakazil ebolou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ebola
Od vypuknutia epidémie eboly v západnej Afrike ide už o piateho občana USA a vôbec prvého západného novinára, ktorý dostal nebezpečný vírus. Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 3. októbra (WEBNOVINY) – Americký kameraman pracujúci pre spravodajskú stanicu NBC News sa v Libérii nakazil smrteľným vírusom ebola. Vo štvrtok o tom informovala samotná stanica. Od vypuknutia epidémie eboly v západnej Afrike ide už o piateho občana USA a vôbec prvého západného novinára, ktorý dostal nebezpečný vírus.

Tridsaťtriročný kameraman a novinár pracoval v Libérii posledné tri roky a epidémiu eboly pokrýval pre viaceré americké médiá. NBC predbežne odmietla zverejniť jeho meno. V najbližšom čase ho mimoriadnou linkou prevezú do vlasti, kde by mal podstúpiť experimentálnu liečbu.

Ebola doteraz v západnej Afrike – predovšetkým v Sierra Leone, Guinei a Libérii – zabila najmenej 3 338 ľudí. Celkovo sa zatiaľ vírusom podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) nakazilo vyše 7 000 ľudí. Súčasná epidémia eboly je najhoršia v zaznamenanej histórii. Doteraz najviac obetí si nákaza vyžiadala práve v Libérii.

https://www.youtube.com/watch?v=8_zqfP1fd04

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať