Výpadok plynu z Ruska je menší ako spotreba, tvrdí Pavlis

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Plyn
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 5. októbra (WEBNOVINY) – Minister hospodárstva Pavol Pavlis vyhlásil, že výpadok plynu dodávaného z Ruska na Slovensko je stále menší, ako je naša spotreba. Jeho slová odzneli v druhej časti nedeľňajšej relácie O 5 minút 12 televízie RTVS.

Na podobné situácie sa podľa ministra Pavlisa Slovensko pripravovalo od roku 2009. Opozičný nezaradený poslanec Juraj Miškov ocenil kroky vlády v súvislosti s dovozom plynu, kritizoval ale to, že Slovensku chýba stratégia diverzifikácie dovozu surovín.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Miškov takisto kritizoval vyhlásenie Pavlisa, že pre Slovensko by bolo dobré vlastniť 51 percent akcii Slovenských elektrární. Tie sa totiž chystá ich väčšinový vlastník, spoločnosť Enel predať. „Vláda je expertom na zlé investície,“ povedal.

Ako príklad uviedol Miškov kúpu Slovenského plynárenského priemyslu. Vláda by podľa neho v tomto prípade uložila daňovým poplatníkom na krk balvan v podobe dostavby tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne v Mochovciach, do ktorej sa doteraz investovalo už 4,6 miliardy eur.

Minister Pavlis reagoval aj na prepúšťanie v závode Panasonic v Krompachoch. Podľa neho ministerstvo v súčasnosti rokuje s novým investorom, ktorý by mal do regiónu priniesť až 2000 nových pracovných miest.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juraj MiškovPavol Pavlis
Firmy a inštitúcie SE Slovenské elektrárne