Breznaník proti Španielom nenastúpi, Hamšík je stále otázny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marek Hamšík
Jeden z neprítomných hráčov na medzištátne zápasy, Marek Hamšík Foto: SITA/Jozef Jakubčo

SENEC 6. októbra (WEBNOVINY) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v blížiacich sa dvoch kvalifikačných zápasoch proti Španielsku (9. 10. v Žiline) a Bielorusku (12. 10.) v Borisove nebude môcť s definitívnou platnosťou rátať so službami Michala Breznaníka.

Dvadsaťosemročný hráč Sparty Praha prišiel neočakávane už na nedeľňajší popoludňajší zraz v Senci, hoci na „rudých“ čakal v tom čase ligový súboj proti Libercu. „Breznaníka prezreli lekári a už večer opustil výpravu. Michal nebude k dispozícii na tieto kvalifikačné duely,“ informoval v pondelok predpoludním agentúru SITA manažér komunikácie a PR SFZ Juraj Čurný na margo ľavonohého rodáka z Revúcej, ktorý absentuje pre problémy so šľachou.

Lekári robia všetko pre uzdravenie Hamšíka

V súvislosti s Marekom Hamšíkom sa situácia zatiaľ nezmenila. „V tejto chvíli môžem povedať iba to, že Hamšík v pondelok nepricestuje za mužstvom do Senca. Keď budeme mať nové správy, určite ich zverejníme,“ skonštatoval J. Čurný na margo 27-ročného stredopoliara SSC Neapol.

Ako je známe, jeden z najväčších pilierov národného mužstva SR má zdravotné problémy. Už na nedeľňajšom zraze pri Slnečných jazerách kouč Ján Kozák uviedol pred zástupcami médií, že Hamšík po štvrtkovom vystúpení na Pasienkoch v Európskej lige proti Slovanu Bratislava má vysoké teploty, berie antibiotiká a je zoslabnutý. „Sme s ním v kontakte. Netušíme, kedy sa Marek pripojí k mužstvu. Jeho zdravotný stav nie je dobrý. Aj lekári v Taliansku robia všetko, aby sa dal do poriadku. Samozrejme, že cestovať na Slovensko s teplotou nemôže,“ vyjadril sa kouč slovenskej reprezentácie Kozák na adresu Hamšíka, ktorý pochopiteľne pre chorobu chýbal v zostave Neapola v nedeľňajšom víťaznom domácom dueli 6. kola Serie A proti FC Turín (2:1).

Chýbali všetci traja brankári

Vzhľadom na povinnosti v zahraničných kluboch mal kormidelník futbalistov Slovenska na nedeľňajšom zraze v Senci k dispozícii nekompletný káder hráčov. Okrem spomenutého Hamšíka chýbali aj všetci traja nominovaní brankári Ján Mucha, Matúš Kozáčik a Ján Novota ako aj hráči do poľa Juraj Kucka, Tomáš Hubočan, Filip Kiss a Miroslav Stoch. „Ďuro Kucka už dnes predpoludním bol k dispozícii novinárom v rámci mediálneho termínu. Postupne by mali prísť aj ďalší hráči. Večer od 18.00 h je v pláne ďalšia tréningová jednotka,“ doplnil Juraj Čurný informácie z tábora slovenskej futbalovej reprezentácie.

Aktualizovaná 22-členná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na stretnutia proti Španielsku (štvrtok 9. októbra o 20.45 h v Žiline) a Bielorusku (nedeľa 12. októbra o 20.45 h SELČ v Borisove) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska:

Brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kajrat Almaty/Kaz.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain FC/SAE), Erik Sabo (FC Spatak Trnava)

Útočníci: Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR), Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.)

Realizačný tím:

tréner: Ján Kozák

asistent trénera: Štefan Tarkovič

tréner brankárov: Miroslav Seman

kondičný tréner: Martin Rusňák

lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener

fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko

masér: Mário Prelovský

kustód: Ján Beniak

videoanalytik: Michal Slyško

technický vedúci: Róbert Tomaschek

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adam NemecErik SaboFilip KissJán ĎuricaJán KozákJán MuchaJán NovotaJuraj KuckaKarim GuédéĽubomír MichalíkMarek HamšíkMartin JakubkoMartin ŠkrtelMatúš KozáčikMichal ĎurišMiroslav StochNorbert GyömbérPeter PekaríkRóbert MakStanislav ŠestákŠtefan TarkovičTomáš HubočanViktor PečovskýVladimír Weiss
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia