Slovensko vycvičí irackých vojakov, krajine dodá aj muníciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenskí vojaci sa vrátili z Cypru z misie OSN
Slávnostný nástup profesionálnych vojakov Ozbrojených síl Slovenskej republiky a Ozbrojených síl Maďarska, ktorí sa vrátili z mierovej misie OSN UNFICYP na Cypre. Nitra, 25. september 2014. Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 9. októbra (WEBNOVINY) – Slovensko bude v rámci medzinárodnej koalície v boji proti Islamskému štátu cvičiť vojakov Irackých ozbrojených síl. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková, kurzy odmínovania budú môcť vojaci absolvovať v trenčianskom Centre výnimočnosti pre oblasť likvidácie výbušných prostriedkov. V minulom roku už prešlo výcvikom v centre 14 irackých vojakov, ktorí sa cvičili v teórii výroby, detekcie, identifikácie a neutralizácie podomácky vyrobených nástražných výbušných systémov.

Slovensko Iraku dodá aj muníciu a humanitárnu pomoc. Podľa ministra obrany Martina Glváča je toto jeden zo spôsobov, ako aj Slovenská republika prispeje k boju proti Islamskému štátu. Táto pomoc podľa ministerstva negatívne neovplyvní výcvik našich vojakov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát