Údajného mafiánskeho bosa Františka Borbélyho vzali do väzby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Väzenie, basa väznica, Ilava
Foto: ilustračné, SITA/Diana Černáková

BANSKÁ BYSTRICA 11. októbra (WEBNOVINY) – Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici v sobotu vyhovel prokurátorovi a uvalil väzbu na údajného mafiána Františka Borbélyho a ďalších dvoch obvinených.

Štvrtého obvineného Milana L., ktorý sa k trestnej činnosti čiastočne priznal, sudca prepustil zo zadržania. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, prokurátor i obvinení podali voči nemu sťažnosť. V prípade štvorice údajne ide o ďalšiu časť zo skupiny bratislavského podsvetia nazývanej sýkorovci.

Policajní kukláči v sobotu údajného mafiánskeho bosa Františka B. a ďalších troch obvinených predviedli na pracovisko ŠTS v Banskej Bystrici krátko pred 14:00. Všetci sú stíhaní za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a za drogovú trestnú činnosť.

Františka Borbélyho zadržala polícia v stredu 8. októbra. Denník Sme vtedy informoval, že išlo o drogovú činnosť. Polícia zatiaľ o prípade bližšie informácie neposkytuje. Denník Nový Čas pripomenul, že meno podnikateľa Františka B. figurovalo aj v mafiánskych zoznamoch, ktoré pred niekoľkými rokmi unikli z polície.

Na bratislavskom súde čelí František Borbély obžalobe z vymáhania poplatkov od majiteľa už neexistujúcej bratislavskej krčmy. Mesačne údajne chcel sedemtisíc korún (232 eur). Podľa Nového Času v minulosti vypovedal na súde svedok, ktorý Františka Borbélyho označil za jedného z bosov skupiny sýkorovcov. Obžalovaný označil výpoveď za bludy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe František Borbély