Študentská kvapka krvi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 13. októbra (WBN/PR) – Túto jeseň začína Študentská kvapka krvi 13. októbra.

Sú tuNIAKY MOJI ľudia?

je heslo jubilejného 20. ročníka kampane Slovenského Červeného kríža, ktorej cieľom je oslovovanie a rozširovanie základne darcov krvi na Slovensku.

Slogan tohtoročnej Študentskej kvapky krvi sa verejnosti prihovára rečou mladých ľudí a slovnou hračkou – sú tu nejakí moji ľudia – Nebuď tuniak a daruj krv! – keďže primárne je kampaň zameraná na získavanie prvodarcov, medzi ktorými sú najmä ľudia v mladšom veku.

Už tradične sa s kampaňou spájajú mobilné odbery krvi a ďalšie sprievodné akcie zamerané na šírenie bezpríspevkového darcovstva krvi – náborové workshopy či simulované odbery krvi, ktoré v intenzívnejšej miere prebiehajú práve počas národných kampaní Slovenského Červeného kríža vo všetkých väčších mestách a mnohých obciach Slovenska.

Kampaň organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR (NTS SR) a hematologicko-transfúznymi oddeleniami (HTO) nemocníc a potrvá do 17. novembra 2014.

Krv môžete darovať každodenne od pondelka do piatka na všetkých odberových miestach NTS SR a vo vyhradených dňoch na oddeleniach HTO nemocníc. Viac informácií aj o mobilných odberoch počas kampane nájdete na darujkrv.redcross.sk.

Študentská kvapka krvi má celoslovenskú pôsobnosť a už 20-ročnú tradíciu. Práve preto sa Slovenský Červený kríž rozhodol zapísať názov „Študentská kvapka krvi“ do registra ochranných známok Úradu priemyselného vlastníctva SR.

www.redcross.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SČK Slovenský Červený Kríž