Kukláči rozložili gang, ktorý má na krku podvody aj drogy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. októbra (WEBNOVINY) – Národnej kriminálnej agentúre sa podarilo rozložiť organizovanú zločineckú skupinu pôsobiacu na území Bratislavského a Trnavského kraja.

Počas akcie 8. októbra na území Bratislavy a Bratislavského kraja polícia zadržala päť osôb zo skupiny, ktorá sa venovala získavaniu príjmov z drogovej a majetkovej trestnej činnosti. Časť príjmov skupina investovala do podpory niektorých členov zločineckej skupiny, ktorí sú obvinení a na úteku.

Zástupca riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Martin Krčmárik v pondelok novinárom priblížil, že zadržané osoby obvinili z trestného činu nedovolenej výroby omamných látok a obchodovania s nimi. Jedného zo zadržaných prepustil prokurátor, druhého sudca, troch členov skupiny vzali do väzby. Sudca špecializovaného súdu sa podľa Krčmárika stotožnil s obvineniami pri všetkých troch osobách.

Polícia na prípade pracuje už dlhšie. Celkovo je obvinených 18 členov skupiny, z ktorých sú traja vo väzbe a dvaja vo výkone trestu za inú trestnú činnosť. Polícia rieši skupinu za drogy a majetkovú trestnú činnosť – poisťovacie podvody.

Skupinu polícia sledovala od roku 2012. V januári 2013 polícia zadržala 12 osôb, z ktorých deväť bolo obvinených za drogovú trestnú činnosť. Policajti našli u členov skupiny 99-tisíc eur pochádzajúcich z trestnej činnosti a zbrane a strelivo, ktoré mali tieto osoby v legálnej držbe.

Národná kriminálna agentúra dokázala činnosť štruktúrovanej skupiny a voči všetkým 18 osobám bolo vznesené obvinenie zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Štyri osoby sú podľa Krčmárika obvinené z majetkovej trestnej činnosti a 13 osôb z výroby a obchodovania omamných látok.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať