Sýkorovec Fejer sa dohodol, za vraždy si odsedí 20 rokov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Väzenie
Foto: Ilustračné foto lidovky.cz

BRATISLAVA/PEZINOK 14. októbra (WEBNOVINY) – Za podiel na štyroch vraždách ide sýkorovec Jurij Fejer na 20 rokov za mreže. Špecializovaný trestný súd v Pezinku v utorok schválil dohodu o vine a treste, ktorú Fejer uzavrel s prokuratúrou. „Súd dohodu považoval za spravodlivú a trest za primeraný,“ uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Trest si odsedí v tretej nápravnovýchovnej skupine. Okrem toho mu súd uložil trest prepadnutia veci, a to finančnej hotovosti 27 455 eur. „Rozsudok je právoplatný a nie je možné sa voči nemu odvolať,“ dodala Kudjáková.

Fejera vylúčili v konaní proti údajným sýkorovcom na samostatné konanie. Stíhali ho za podiel na mafiánskych vraždách bratov Diničovcov a Romana Deáka. Eduarda Diniča zavraždili v roku 1998. Páchatelia dali pod chodník na bratislavských Zlatých pieskoch, kam chodil na tenis, osem až desať kilogramov trhaviny.

Nálož odpálili na diaľku v momente, keď tadiaľ prechádzal. Eduardovho brata Róberta zastrelili v októbri 1998 na bratislavskom sídlisku Dlhé diely, streľba na auto zabila aj jeho ochrankára Mariána Fojtíka. Diničovcov považovali podľa polície sýkorovci za konkurenciu. Vraždu bratov objasnili policajti minulý rok. Do partie Diničovcov patril aj Roman Deák, ktorého zabili v roku 1999.

Prokuratúra chce pred súdom vidieť aj ďalších údajných sýkorovcov. Koncom septembra podali obžalobu na sedem osôb pre spáchanie šesť starých vrážd. Obžaloba má 229 strán. Podali ju na údajného bossa sýkorovcov Róberta L., ďalej na Ivana C., Martina B., Jozefa R., Martina K., Mareka T. a Alojza K. Z toho štyria sú obvinení aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Obvineným pripisujú vraždy Miloša Piliara, bratov Eduarda a Róberta Diničovcov, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku a Romana Deáka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Roman Deák