Galko sa bude zaujímať o agresivitu policajta voči vodičke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policia pmj dialnica
Foto: ilustračné, SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 15. októbra (WEBNOVINY) – Podpredseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ľubomír Galko bude žiadať vysvetlenie konania policajnej hliadky, ktorá v Bratislave ostro zasiahla voči žene pri bežnej cestnej kontrole. „Na medializovanom videu, ktoré nakrútila dcéra vodičky, je úplne zjavné agresívne správanie sa policajta. Toto nenechám len tak,“ povedal Galko.

Poslanec za SaS je zvedavý, akú pozíciu zaujme k incidentu Krajské riaditeľstvo Policajného zboru a podľa toho bude postupovať. „Som však pripravený požiadať ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby na zasadnutí branno-bezpečnostného výboru vysvetlil, o čo išlo a aké následky z toho vyvodil,“ dodal podpredseda liberálov.

Galko zároveň dúfa, že tento prípad nebude ďalší, ktorý sa začne riešiť až po tom, ako sa oň začne osobne zaujímať. „Mali sme tu streľbu na študentov, čo bola do neba volajúca nehoráznosť. Ignorácia ministerstva vnútra sa skončila, až keď som dal Kaliňáka a prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara predvolať na výbor. A aj tam sa len vyhovárali,“ uzavrel Galko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľubomír Galko