Galko zvolal výbor k zásahu policajta, škandály sa množia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policia vazenie
Foto: ilustračné, SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 16. októbra (WEBNOVINY) – Podpredseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ľubomír Galko chce od ministra vnútra Roberta Kaliňáka informácie o riešení policajnej hliadky, ktorá v Bratislave ostro zasiahla voči žene pri bežnej cestnej kontrole. Ako povedal Galko vo štvrtok na tlačovej besede, množia sa škandály policajtov.

Podľa Galkových informácií u policajta, ktorý neprimerane zasahoval proti dvom ženám, nejde o prvý takýto prípad. „Kladiem si otázku, kto kryje tohto policajta. Zvolávam mimoriadny brannobezpečnostný výbor, na ktorom budem žiadať prísne prešetrenie tohto incidentu. Budem žiadať Kaliňáka, aby odpovedal, ako ministerstvo vnútra bude riešiť situáciu, ako bude riešiť jeho nadriadených,“ vyhlásil Galko s tým, že chce, aby minister vnútra povedal, či boli zamietnuté podnety na tohto policajta. „Ak sa to potvrdí, budem žiadať vyvodenie dôsledkov pre nadriadených,“ vyhlásil.

Galko nechce, aby sa prípad skončil tak, že bude obetovaný jeden policajt a nebude sa riešiť jeho nadriadený, tak ako v prípade nevinného človeka, ktorý sedel vo väzení za príbuzného nebol potrestaný dozorujúci prokurátor, ani sudca. Podľa Galka pri zdravom vedení ministerstva vnútra by sa konanie spúšťalo samostatne, nie na podnet brannobezpečnostného výboru. „Polícia má pomáhať a chrániť. Posledné prípady ukazujú niečo iné,“ konštatoval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľubomír Galko
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR