Putin sa stretol s Porošenkom, rokovania sú zložité

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vladimir putin
Ruský prezident Vladimir Putin Foto: SITA/AP

MILÁNO 17. októbra (WEBNOVINY) – Ukrajinský prezident Petro Porošenko povedal rakúskemu kancelárovi, že nie je optimistický vo veci ukrajinskej krízy. Vyjadril sa tak po rokovaniach s Putinom a európskymi lídrami v piatok. „Bohužiaľ, nie som veľmi optimistický,“ povedal Porošenko podľa agentúry Reuters na začiatku stretnutia s kancelárom Wernerom Faymannom.

Porošenko stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom ako aj lídrami Nemecka, Francúzska, Británie, Talianska a Európskej únie. Rokovania boli zamerané na posilnenie prímeria na východe Ukrajiny a ukončenie sporu okolo zmrazených importov ruského plynu.

Putin naopak zhodnotil ako „pozitívne“ najnovšie stretnutie s ukrajinským náprotivkom a lídrami EÚ počas azijsko-európskeho summitu v Miláne, hoci nič nenasvedčuje tomu, že by dosiahli prelom v riešení ukrajinskej krízy.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ruský líder ešte počas noci absolvoval takmer dvaapolhodinový rozhovor s Merkelovou, pričom podľa ruskej vlády obaja „pokračovali vo vyjadrovaní vážnych rozdielov v pohľadoch na zdroje ukrajinského vnútorného konfliktu“. Merkelová následne povedala, že rokovania s Putinom nepriniesli v otázke Ukrajiny prelom a budú tak pokračovať.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov medzitým vyhlásil, že Putinove rokovania v Miláne sú „naozaj zložité, plné nedorozumení a nezhôd, napriek tomu však pokračujú a beží výmena názorov“.

Putin a Porošenko
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dmitrij PeskovPetro PorošenkoVladimir Putin