Podnapitý vodič zrazil na priechode ženu, je ťažko zranená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alkohol, auto
ilustračné foto Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 18. októbra (WEBNOVINY) – Podnapitý vodič zrazil na priechode pre chodcov v Liptovskom Mikuláši ženu. Vážna dopravná nehoda sa stala v piatok 17. októbra večer. Ako ďalej agentúru SITA informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová , 42-ročný vodič VW Passat z Liptovského Mikuláša nevenoval pozornosť šoférovaniu a na priechode zrazil 59-ročnú chodkyňu, taktiež z Liptovského Mikuláša. Žena utrpela ťažké zranenia. Policajt namerali vodičovi po nehode 0,58 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,21 promile. Dopravnú nehodu vyšetruje polícia v Liptovskom Mikuláši.

Rok vo väzení hrozí trom vodičom, ktorých chytila polícia za volantom s alkoholom v krvi. Ako agentúru SITA informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, v piatok 17. októbra o 7:25 zastavili policajti na Holubyho ulici v Novom Meste nad Váhom šoféra Seat Leon. Policajti si totiž všimli, že urobil dopravný priestupok. Vodičovi, 63-ročnému lekárovi Štefanovi z Českej republiky namerali v dychu 1,83 promile.

Nafúkali lekár, mladík aj účastník nehody

Ďalšieho opitého vodiča zaistili policajti aj v sobotu ráno. Vyše jedno promile namerali 24-ročnému Petrovi z Dobrej Vody. Petra o 6:45 zastavili policajti na Partizánskej ulici v Brezovej pod Bradlom. Počas kontroly vodičovi Mazdy urobili dychovú skúšku a alkotest ukázal hodnotu 1,29 mg/l, čo je v prepočte 2,68 promile alkoholu v dychu. V opakovanej dychovej skúške nafúkal 2,56 promile. Oboch nezodpovedných vodičov polícia zadržala a obvinila z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za jazdu pod vplyvom alkoholu im v prípade preukázania viny hrozí rok odňatia slobody.

Alkohol polícia napokon zistila aj po dopravnej nehode, ktorá sa v sobotu skoro ráno stala na križovatke Námestia Sv. Anny a Súdnej ulice v Trenčíne. Podľa Eleny Antalovej, 38-ročný vodič Seatu nedal prednosť Renaultu prichádzajúcemu sprava, ktoré riadil 36-ročný Radoslav z okresu Myjava. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil. Vodič Seatu mal dychovú skúšku negatívnu. U vodiča Renaultu však policajti zistili 1,05 mg/l, čo je v prepočte 2,19 promile alkoholu. Policajti škodu na vozidlách vyčíslili približne na 3000 eur.

Fukanie
Foto: SITA

Alkohol za volant nepatrí

„Aj keď v tomto prípade vodič Renaultu nebol vinník dopravnej nehody, za jazdu pod vplyvom alkoholu mu hrozí obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa.

Ako dodala, polícia apelujeme na vodičov, „aby sa správali zodpovedne a jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali životy, zdravie a majetok ostatných účastníkov cestnej premávky. Alkohol za volant nepatrí a v prípade jeho zistenia postupujeme nekompromisne. V prípade alkoholu polícia nepozná žiadnu výnimku a alkohol netoleruje“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať