Seneckej firme HG Trans hrozí vyhlásenie konkurzu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nakladne.automobily
Foto: Facebook.com/nakladne automobily

BRATISLAVA 21. októbra (WEBNOVINY) – Spoločnosť HG Trans, s. r. o. v Senci, ktorá pôsobí v nákladnej cestnej doprave, čelí hrozbe vyhlásenia konkurzu na jej majetok. Okresný súd Bratislava I voči nej začal konkurzné konanie na základe návrhu Sociálnej poisťovne na vyhlásenie konkurzu. Vyplýva to z rozhodnutia súdu zverejneného v Obchodnom vestníku.

Senecká firma má podľa ďalšieho rozhodnutia súdu osvedčiť svoju platobnú schopnosť. Ak sa v určenej lehote k návrhu na vyhlásenie konkurzu nevyjadrí a neosvedčí platobnú schopnosť, súd na jej majetok vyhlási konkurz. Firma podľa údajov na portáli Finstat by mala mať dlh na sociálnom poistení 701,25 tisíc eur a na zdravotnom poistení vyše 169 tisíc eur.

HG Trans podľa Finstat vlani dosiahol tržby vo výške 1,85 milióna eur, čo oproti roku 2012 bolo o 49,2 tisíc eur viac. Náklady predstavovali necelých 1,85 milióna eur, z toho na služby 1,02 milióna eur a osobné náklady 831,7 tisíc eur. Firma v minulom roku vykázala mierny zisk 572 eur a rok predtým stratu 2 109 eur. Majetok firmy mal ku koncu roka 2013 hodnotu vyše 1,11 milióna eur, z toho vlastné imanie tvorilo 6,17 tisíc eur. Záväzky dosahovali takmer 1,11 milióna eur a krátkodobé pohľadávky viac ako 1,16 milióna eur.

Spoločnosť HG Trans, s. r. o. bola založená v januári 2011, má základné imanie päť tisíc eur. Popri vykonávaní nákladnej cestnej dopravy s vozidlami do 3,5 tony, vrátane prípojného vozidla, má v predmete činnosti uvedenú napríklad aj nepravidelnú osobnú cestnú dopravu vozidlami s najviac ôsmimi miestami na sedenie okrem vodiča, ako aj údržbu motorových vozidiel či finančný leasing.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Sociálna poisťovňa