Počasie sa začína meniť, bude viac slnka a menej zrážok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pocasie dochodcovia dochodca
Foto: shmu.sk

BRATISLAVA 25. október (WEBNOVINY) – Počasie na Slovensku sa v sobotu mierne zmení. Na svojich stránkach o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav. Víkend by mal priniesť viac slnka a menej zrážok. V sobotu bude nad Slovensko zasahovať mohutná tlaková výš, ktorá sa nad strednú Európu dostane od severovýchodu.

Nad územím bude prevládať prevažne veľká, neskôr miestami zmenšená oblačnosť. Ojedinele sa vyskytne len mrholenie. Ráno a dopoludnia sa môže objaviť hmla. Najvyššia denná teplota vystúpi na 8 až 13 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať okolo 4 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý vietor.

Prevažne veľká, postupne miestami zmenšená oblačnosť. Ojedinele mrholenie.

Pocasie
Foto: www.shmu.sk

Nedeľa so sebou prinesie mohutnú tlakovú výš, ktorá bude zasahovať od Ruska až po Pyrenejský polostrov. Oteplí sa a bude slnečno.

Cez deň má byť jasno až polojasno, v nižších polohách však hrozia početné hmly alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň.

Nočná teplota klesne na 5 až 0 stupňov Celzia, v horských dolinách a kotlinách miestami až na -2 stupne Celzia. Denná teplota vystúpi na 9 až 14 stupňov Celzia, pri dlhšie trvajúcej hmle sa bude teplota pohybovať okolo 7 stupňov. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Pocasie
Foto: www.shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav