Bratislavský Volkswagen bude vyrábať karosérie Bentley

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bentley
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – V bratislavskom závode bude Volkswagen Slovakia ako subdodávateľ vyrábať nenalakované karosérie pre SUV značky Bentley. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca automobilky Vladimír Machalík.

O možnej výrobe karosérií informovali v piatok viaceré médiá s odvolaním sa na nemecký časopis Der Spiegel a portál Auto Bild.

Podľa medializovaných informácií sa slovenský závod pripravuje na novú výrobu, pričom sa dokončuje karosáreň za 600 miliónov eur. Vzniknúť by tak malo 500 nových pracovných miest. Koncová montáž luxusnej značky Bentley bude v anglickom meste Crewe.

Volkswagen Slovakia

pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako tri milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9 400 ľudí.

V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie BentleyVolkswagen