V Kapušanoch SPPoločne otvárame rozprávkový areál

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 24. októbra (WBN/PR) – V nedeľu 26. októbra v Kapušanoch slávnostne otvoríme projekt „Ako v rozprávke“ . V parku obce tak pribudnú sochy na tému ľudových rozprávok. Projekt bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore verejnoprospešného programu SPPoločne, ktorý v tomto roku vyhlásili SPP a Nadácia SPP.

Rozprávkový areál vyrástol neďaleko miestnej základnej školy. Vďaka zrealizovanému projektu tak doposiaľ obyčajný park oživili perníkové chalúpky, či bylinkové záhradky. „Vytvorili sme aj chodník s názvom Po stopách obra, ktorý slúži na prevenciu plochých nôh a záhradku babky bylinárky s liečivými rastlinami,“ hovorí Mária Majirská, predkladateľka projektu.

Najväčšou atrakciou sú ale sochy inšpirované slovenskými ľudovými rozprávkami. Unikátne výtvory spĺňajú aj úžitkovú funkciu, sú zároveň lavičkou, hojdačkou, či kvetináčom. „Teší nás, že sme v rámci tretieho ročníka SPPoločne mohli podporiť aj tento zaujímavý ekologický projekt, kedy sa inak nevyužitý odpad ako napríklad použité pneumatiky premenil na umenie. Sme radi, že sme takto podporili miestnych umelcov a komunitu,“ vyjadrila sa Ľubica Oreská, špecialista korporátneho imidžu, CSR a sponzoringu, SPP.

Miestni obyvatelia veria, že sa im vďaka tomuto projektu podarí vytvoriť tradíciu nedeľných rodinných piknikov v tomto krásnom prostredí.

Projekt „Ako v rozprávke“ bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore programu SPPoločne, ktorý úspešne prebieha už tretí rok pod záštitou spoločnosti SPP a Nadácie SPP. Je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. Základným kameňom účasti v programe je prihlásenie projektu do jednej z dvoch kategórií: SPPoločne pre ľudí a SPPoločne pre domovinu. Následne prebieha užší výber projektov odbornou hodnotiacou komisiou a verejné on-line hlasovanie. Počas tretieho ročníka projektu si finančnú pomoc v celkovej výške 200 000 eur nakoniec rozdelilo 37 projektov, medzi nimi aj rozprávkový areál v obci Kapušany. Viac informácií o programe je možné získať na stránke www.sppolocne.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia