Smer nekomentoval urážky cirkvi zo strany Flašíkovej Beňovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Flasikova benova
Foto: SITA/Gabriel Kuchta

BRATISLAVA 25. októbra (WEBNOVINY) – Smer-SD sa k medializovaným vyjadreniam europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej na adresu katolíckych biskupov odmieta vyjadriť. Ako povedala dnes pre agentúru SITA Ľubica Končalová z tlačového odboru strany, Smer-SD na vyjadrenia Moniky Flašíkovej-Beňovej nebude reagovať.

Flašíková Beňová zverejnila na sociálnej sieti 19. októbra tento status: „Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých.“

Vo štvrtok poslanec Národnej rady SR za KDH Jozef Mikloško pre výrok Flašíkovej Beňovej v parlamente interpeloval generálneho prokurátora SR Jaromíra Čižnára.

„Poslankyňa týmto výrokom urazila takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska a ponížila katolícku cirkev, jej hierarchiu, najmä seniorov. Pri podobnej situácii bola moderátorka RTVS Kristína Kormúthová okamžite vyhodená z práce. Čo mieni Smer a Generálna prokuratúra SR podniknúť proti tomuto nezodpovednému postoju?“ uzatvára v interpelácii Mikloško.

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) je sklamaná z vyjadrení europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej. „Sme zhrození, že SR zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v SR i EÚ,“ povedal pre agentúru SITA hovorca KBS Jozef Kováčik.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jozef KováčikJozef MikloškoMonika Beňová
Firmy a inštitúcie SMER-SD